25 juli 2008

Vila i frid Saga!

idag har vi varit på farmor sagas begravning,så är trött nu, tar på krafterna att sörja. Jag tycker att begravningen var fin o otroligt fina blommor fick hon! Malvina har varit med mormor o morfar (hos emilia men familj),  de körde hem henne nu för typ en halv timme sen, helt slut var hon för jag satt ner henne i sängen o gick iväg, o nästa gång jag tittar till henne så ligger hon o sover i exakt samma ställning som jag lade ner henne (på rygg med en docka i famnen).

Imorgon ska vi på gudsonens 1års kalas, otroligt vad tiden går fort! hoppas på att hinna cykla till stranden före.. men får se.. tösen ska ju sova också.. ska bli skönt sen när hon inte behöver sova på dagarna mera, man bli lite friare att planera sina dagar då!

Nu ska jag lägga mig på soffan o läsa lite i en bok innan det är dags att krypa till sängs. Robert åkte för att träffa några vänner...får se när han dyker upp.

20 juli 2008

Hejsan!

Sommarnvärmen har inte riktigt kommit ännu, varmt vissa dagar, men så solen går i moln så blir det kallt. Undrar om det tänker bli nån "riktig" sommar i år? Jag sku verkligen behöva sol o värme för att klara av den långa hösten o vintern som så småningom kommer...

Idag ska vi till D på 1 års kalas, vi har köpt en fin present :-) malvina blev iaf avundsjuk, så hon hoppas på att få testleka med den sen när han öppnat paketet! :-)

I fredags var jag men K o Em på Rockoff, det ´var Lasse Lindh o BWO som uppträdde, helt ok musik, LL mellanprat drog ner det lite.. helt värdelöst emmellanåt, men låtarna var bra. trevligt sällskap o helt ok väder! Hade köpt en ny kjol o skjorta(kortärmad lila) Roligt med lite nya kläder, blir ju oftast att man bara köpter till LillM.

Har inte skrivit så mycket om Malvinas framsteg, så här kommer en liten lista över saker som hon klarar av nu när honär 1 år och 3 månader:
Går och springer riktigt bra och stadigt
Klättrar upp i soffor o på stolar, är duktig på att backa ner
Förstår när man säger åt henne, tex att föra något till soporna, tvättkorgen... lite svårt att låta saker som redan ligger där ligga kvar, men vi övar på det :)
Kramar sina kramdjur
Leker med dockor o dockvagnar, har en paraplyvagn o mickis suflettvagn, o bäddar ner dockorna där med täcke o går omkring med dom här hemma, ibland knuffar hon på båda vagnarna samtidigt.
simmar bra med hjälp av armringar
tycker om att bada o plaska i vattnet
Ger kramar, om hon e på humör även en puss kan man få men det är lite ovanligare
äter det mesta själv, lite får man hjälpa till så hon hinner äta innan maten kallnar, men hon vill inte ha så mycket hjälp "Kan själv" sku hon säga om hon kunde :)
Klarar av att sätta på sig stövlarna, o hatten o mössan
dansar o "hoppar"
vet var magen sin är (även mammas mage...)
kan visa tungan
klappar till musiken
viftar bort flugor :) Vill klappa på humlorna, men mamma låter inte henne göra det
somnar av sig själv på kvällarna, och sover oftast mellan 20.00-06.30
Håller i vällingflaskan själv
kan dricka ur glas
Tycker om att se på TV, o då ska det helst vara "teletubbies" eller "dora utforskaren"


Fyller på listan om jag kommer på något till

Nu ska jag gå och plcoka lite här hemma innan tösen vaknar och det blir dags för kalas!

9 juli 2008

wohooo, malvina bajsade på pottan för första gången här hemma nu innan läggdags! o kissade! stora tjejen! hon har gjort det en gång tidigare på mommo o moffas stuga för någon vecka sedan..

Hon har även lärt sig att somna av sig själv på kvällarna nu, har funkat i några veckor nu! skönt! lite gnäll, men oftast går det fort!

Nu kommer jag att jobba 2,5 veckor till, sen är jag LEDIG!!! skönt, längtar! hoppas på att solen o värmen tänker komma snart! man fryser ju nästan nu.

idag har vi varit med kompis L o hennes son I till lekparken i godby, o haft en liten picknick trots regnet. barnen hade regnkläder på så de klarade sig rätt så bra. jag måste köpa mig nå snyggare regnkläder (finns det snygga regnkläder???) så man kan va ute o leka mer med tösen, även fast det regnar. Frisk luft behöver man ju!

Vad pysslar mina läsare med en sån här regning dag/kväll?

När man inte hittar sin egen mössa så duger dockans

6 juli 2008

Hinner inte sitta vid datorn så mycket nu mera, den lediga tid man har umgås jag med familj o vänner, städar, diskar o tvättar o gör allt sånt som måste göras...

idag tog jag mig i kragen, o steg upp kl 7 o packade ca hälften av mattorna våra o for till godby för att tvätta dem! lite kallt att tvätta mattor vid den tiden, men skönt att ha börjat iaf innan hösten kommer :-) nu ligger tösen ute o sover o jag ska snart ner efter tvätten! sen när hon vaknat ska vi bege oss in mot jomala o mariehamn. ska träffa tösens ena gudmor (K) idag o hitta på något. sku även vilja på bondbröllop, får se om K vill komma me på det eller om ja o lillgrodan åker själva.

Har även stuvat in bordet o stolarna som K ska låna hemma hos sig, eller låna.. få... men K: tröttnar du på dem sen så kan ja ta tillbaka dem! men ska alltså inte ha dem till något vad jag vet, men kan ju va bra att ha i framtiden om malvina flyttar till en liten etta :-) måste börja planera sånt redan *hihi*

Hur har er sommar varit hittils då? Min har nog varit riktigt bra, har inte hunnit med allt jag vill ännu, men tack o lov är det många veckor kvar!

Fick besök av E o K igår kväll, trevligt! tack för sällskapet! o malvina var snäll o somnade nästan med en gång, så vi båda kunde umgås med gästerna!

RSS 2.0